Concepter met een voorliefde voor strategie

Wat nou als je werkt bij FX Agency?

Bij FX Agency lopen we voorop in de wereld van corporate communicatie. Samen met de grootste en bekendste bedrijven van Nederland werken wij aan onze missie om corporate communicatie te heruitvinden. We geloven in eigen verantwoordelijkheid, en zelfsturende professionals. Jíj bepaalt bijvoorbeeld wanneer je een vrije dag hebt. En hoeveel. We hebben zo min mogelijk regels, en zo veel mogelijk vertrouwen in elkaar. FX’ers nemen veel verantwoordelijkheid voor hun werk. We geloven dat je goed en vernieuwend werk kan maken, als jij de vrijheid hebt om je werk op jouw manier te doen.

Maar dat betekent ook dat we goed en vernieuwend werk verwachten, en alleen op zoek zijn naar zelfstandige, creatieve mensen met een grote liefde voor hun vak. Mensen waarvan collega’s weten: ‘als het bij hem/haar ligt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Dan wordt ’t gewoon helemaal Verzorgd&Vet©.” Ben jij er zo een? Dat is fijn! Want we zijn nú op zoek naar een Concepter met een voorliefde voor strategie.

Wat je op een verjaardag vertelt dat je doet

“Ik ben conceptontwikkelaar bij een creatief communicatiebureau, FX Agency. We werken voor grote merken als Heineken, ING, KLM, en Deloitte. We werken vooral met corporate communicatie. Ik bedenk bijvoorbeeld voor de CEO van KLM hoe je een ingewikkelde boodschap vertelt met een moodvideo. Of ik werk samen met de Global Director of Design van Heineken aan een productlancering in AR.”

Wat je echt doet

Klinkt goed? Dat is het ook. Dus wat doe je dagelijks? Jij wilt alles op alles zetten om mooie dingen te maken. En dan niet om iets te verkopen, maar met een duidelijk verhaal over ingewikkelde materie waar mensen in willen geloven. Jij vertaalt rocket science naar klare taal. Je draagt eraan bij dat iedereen bij een organisatie staat achter de gezamenlijke ambitie, omdat je de visie uit de boardroom kan laten landen bij de koffieautomaat. Jouw geniale concept voor een event raakt de kern. Jij zorgt ervoor dat mensen ergens willen werken, omdat jij in één campagne een employer brand kan neerzetten. Je kan moeilijke content zo lichtverteerbaar maken dat Robbert Dijkgraaff er een voorbeeld aan kan nemen. Je bedenkt creatieve, digitale concepten die het uiterste van je collega’s vragen. Je leest, kijkt, praat en ademt je vak en hebt er je eigen visie op. Je werkt met liefde aan:

 • Voice-over scripts
 • Storyboards
 • Digitale (interne) content
 • Content strategie
 • Sfeerbeheer
 • Sparren met de klant/projectmanager/creatief directeur
 • Oplossingen (voor de briefing, voor world peace, you name it)
 • Je dart-highscore/FIFA skills

Nog wat meer over FX Agency

FX Agency is een bureau voor vernieuwende corporate communicatie. 10 Jaar geleden gestart en ongelooflijk hard gegroeid. In de afgelopen tijd werden we genomineerd als 'SAN New Kid On The Block' en werden we eerste in de 'Nederlandse Bureau top 50' van Red Alert (dat betekent dat we heel tevreden klanten hebben). Oh, en we zijn ook een Great Place to Work. Onze missie: reinventing corporate communicatie. Want we vinden het best gek dat we ‘buiten’ gewend zijn aan soepele, sexy platforms als Netflix of Deliveroo, maar veel corporate communicatie (op zijn zachtst gezegd) nog niet zo ver is.

Wat wij bieden:

 • Geld
 • Alle ruimte voor eigen initiatief en kennisdeling
 • Een hippe bio lunch die reikt van vegan fitgirl tot hagelslagfanaat
 • Klanten die ertoe doen
 • Afwisselend werk in een ongekend goede werksfeer met een hecht team van ongeveer 38,5 mensen en een houten Indiaan
 • Goede primaire en secundaire arbeidstoestanden, waaronder een goed geregeld pensioen en een onbeperkt aantal vrije dagen
 • Een grote mate van verantwoordelijkheid en begeleiding vanuit FX Agency zodat je de ruimte en vrijheid krijgt om jezelf zowel in je functie als persoon te ontplooien
 • Legendarische feesten en de leukste teamactiviteiten

En dan nu over jou:

Check even hardop of je het volgende bent: Je hebt een portfolio waaruit blijkt dat strategische storytelling in je bloed zit. Je hebt een oog voor wat lekker werkt. En een vlotte pen. En HBO/WO-niveau. En minimaal 5 jaar werkervaring. En je kunt ons laten zien hoe zich dat vertaald heeft in jouw werk. En ook écht - sorry starters - minimaal 5 jaar ervaring. Heb je daar een prijsje mee gewonnen? Supergoed! Maar je bent een creatief geworden omdat je een verschil wilt maken. Met jouw concepten maak je zaken makkelijker voor de klant en je collega’s, niet moeilijker. Je kunt je uitstekend inleven in de doelgroep. Je hebt uitstekende presentatie-skills. Je bent immer positief. Je bent geboren met je handen uit je mouwen. Je schrijftalent meet zich aan Baz Luhrmann in Wear Sunscreen. Je bent niet van "ik doe wel even de hoofdlijnen, jongons, dan mogen jullie de rest doen.", want je bent van "O mighty lord wat gaan we dit vet maken! En jij mag meedoen, en jij mag meedoen! En ik zelf ook! En jij! Sla je slag! Let's goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo".

Heb je zojuist 13x hardop 'JA' zitten zeggen?

Mooi! Stuur dan graag je motivatie, portfolio, en cv naar onze HR-heldin maris.jacobs@fxagency.nl. We sturen je snel een reactie terug, beloofd!

P.s.: Ben jij een headhunter/recruiter/talentscout en lees je mee? Dan wil je vast weten of je ons kunt benaderen voor deze vacature. Goed nieuws: dat kan! Maar wel nadat je € 250,- overgemaakt hebt aan Stichting Lezen en Schrijven (IBAN: NL26 RABO 0162 152 256). Neem je contact op en was je dit nog even vergeten? Geen probleem, we sturen je mail door naar deze lieve mensen. Zij zijn op de hoogte en sturen je dan netjes een factuur.