Digitale events

Een digitaal interactief event is een evenement dat wordt opgenomen op een locatie en online bekeken kan worden via een platform, waarbij je publiek online op een interactieve manier kan participeren. Het kan uitkomst bieden wanneer een event onverhoopt geannuleerd wordt wegens overmacht.

Het wat en waarom van een digitaal event

Klinkt wel makkelijk toch? Een event, maar dan digitaal. Is het ook, soort van. Bij een digitaal event heb je veel van de elementen die je kent rondom een fysiek event. Communicatie voor, tijdens en na het event. Interactie tussen de doelgroep en sprekers. Het verschil? De locatie. De sprekers presenteren in een studio, de kijkers tunen in van waar ze maar willen. Naast een online live stream en is er (meestal) interactie via telefoons. Net als bij fysieke events is FX Agency ook hier gespecialiseerd in het bijzonder maken van het digitale event met een focus op het verhaal, content en interactie.  Digitale events zijn op korte termijn te realiseren en hebben een minimale ecologische impact.

FX Agency kan volledig ontzorgen: van locatie, techniek, programma, content, spreker begeleiding tot het uitzenden van het event incl. live interactie en participatie met het publiek.

Floor Willems - Client Service Director

Interactie & beleving

Wat onthoud jij beter. Een boodschap die aan iedereen gericht is? Of iets waar je zelf onderdeel van bent? Waar je bij betrokken wordt? FX Agency heeft meer dan tien jaar ervaring met organiseren van interactieve (digitale) events. We weten hoe we een boodschap over moeten brengen. Zowel live als digitaal. Zeker in het geval van digitale events ligt afleiding op de loer. Dan kun je maar beter zélf de juiste afleiding vormen. Is trouwens ook veel leuker. Want: ‘t is allemaal digitaal he? Dus er zijn onbeperkte mogelijkheden om de spanningsboog, interactie en beleving 'fingerlicking' good te maken. Voor, tijdens én na het event. En omdat we dat al even doen, hebben we inmiddels onze eigen applicatie reply.Live ontwikkeld. Hier zit alles in om je publiek écht te betrekken bij je verhaal.

Bekijk onze digitale event pakketten

Lees meer over reply.live

Programma & content 

Niet iedereen is zelf goed in het samenstellen van het programma of de visualisatie. That’s ok, we’ve got you. Ons hart gaat sneller kloppen van het maken van content waar anderen jaloers op worden. Dus kom maar op met je ruwe input voor je digitale event, presentaties, video’s of een volledige visuele identiteit voor je online event. Van kleine settings met C-level publiek, tot grote events met interactieve LED walls van 50 meter breed. Kom. Maar. Op.

Bekijk onze digitale event pakketten

Bekijk meer van ons werk 

Setup & broadcast 

Als technologie leidt tot zorgen, is dat zonde. Vinden wij. Want als je het goed doet, werkt het juist versterkend op je boodschap. Maar hoe werkt dat bij een digitaal event? Welke AV apparatuur heb je nodig? En hoe zorg je er dan voor dat je het allemaal goed doet? Ah! That’s where we come in. Of we nou uitzenden vanuit huis, op locatie of onze studio in Utrecht, je hoeft je geen zorgen te maken. Wij hebben jarenlange ervaring en zorgen dat kijkers geen seconde van je digitale event hoeven te missen. Uiteraard, volledig volgens de laatste richtlijnen van het RIVM. 

Bekijk onze digitale event pakketten

Virtuele events

Met alles dat er gebeurt rondom COVID-19 kun je nu niet met je publiek samenkomen in een studio. Ok, dan doen we het event toch op het topje van de Eiffeltoren? Of eh, in onze exclusieve FXA3D Studio. Say what? We leggen het even uit. In een virtueel event bepaal je zelf de locatie, studio of ruimte waar we de sprekers en het publiek in plaatsen. Dat kan een 3D wereld zijn, 360 graden video of wat je maar wilt. Samen bedenken we de perfecte plek waar jouw event virtueel plaatsvindt, alles is mogelijk! Samen zorgen we voor een echte ‘live’ beleving en halen we het maximale uit de mogelijkheden van online events!

Lees meer over virtuele events

Digitale events zijn een geweldig alternatief voor live events. Het bespaart een hoop geld en tijd en ze hebben een minimale ecologische voetafdruk. Dankzij de nieuwste technieken zijn we in staat om jouw publiek achter hun laptop en telefoon volledige te betrekken bij jouw event.

Niels Janssen - Oprichter FX Agency