Loading...

Online events

Alles voor een succesvol online event

Steeds vaker kiezen bedrijven voor het organiseren van een online event. Als aanvulling op een live event (hybride) of volledig digitaal. Het is een toegankelijke methode voor kennisdeling, verbinding en community building. En het kan een krachtige oplossing zijn als je je event dusdanig vormgeeft dat je je publiek activeert en betrekt bij je verhaal. Een paar voordelen: te realiseren op korte termijn, met vele mogelijkheden, voor een groot bereik en zonder gebonden te zijn aan een locatie. FX Agency maakt online events een bijzondere beleving voor de deelnemers, door te focussen op deze drie onderdelen:

FX Agency kan volledig ontzorgen: van locatie, techniek, programma, content, spreker begeleiding tot het uitzenden van het event incl. live interactie en participatie met het publiek.

Floor Willems - Client Service Director

Content & Programma 

Een online event draait om het vertellen van een verhaal. Om jouw verhaal op een goede manier over te brengen heb je een afwisselend programma nodig met een diversiteit aan creatieve content die ook visueel aantrekkelijk is. Want de aandachtsspanne van mensen is kort, vooral digitaal. Wij zorgen voor een digitale event journey met naast een een mix aan content binnen een afwisselend programma, mogelijkheden tot interactie zodat er een fijne flow ontstaat. Ook voorafgaand en na afloop van je event.

Interactie & Communicatie

Wanneer je wordt betrokken bij een verhaal of er zelf onderdeel van bent, onthoud je de boodschap beter. Bij een online event zit je publiek nou eenmaal vaak thuis te kijken naar een scherm. Des te belangrijker is het om van je passieve kijker een actieve deelnemer te maken door interactie te implementeren. Ook hier zijn er weer een onbeperkt aantal mogelijkheden om dit op een effectieve en verrassende manier te doen. Doordat we het event persoonlijk maken bijvoorbeeld, input vanuit het publiek ophalen tijdens break-outs en brainstorms, netwerkmogelijkheden met een virtuele koffie-break, of door samen met je publiek een product te onthullen met gamification. FX Agency doet dat met reply.live, een interactieve applicatie die jouw publiek echt onderdeel maakt van je verhaal.

Locatie & techniek

Goede techniek is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van je online event. Technologie leidt vaak tot onnodige zorgen. Wij nemen die zorgen weg, vanuit welke uitzendlocatie dan ook. Zo verzorgen we de livestream, richten we interactieve modules in voor optimale betrokkenheid en navigeren we deelnemers van een plenaire sessie naar break-outs zodat zij een naadloze guest journey ervaren. Over de locatie kunnen we kort zijn: alles kan! Vanuit onze eigen FX Opnamestudio, een eventlocatie naar keuze, of een virtuele 3D-locatie die we kunnen ontwerpen in jouw gewenste look & feel. Waarbij sprekers, content, publiek en interactie in één visuele omgeving samenkomen. Zo is er ook qua techniek en locatie enorm veel mogelijk om een succesvol online event neer te zetten.

Bekijk onze FX Studio

Bekijk de Virtuele Studio

Case: Leading Together

In de huidige tijd is het voor Ahold Delhaize's senior management nog belangrijker om samen te kunnen komen. Fysiek onmogelijk, dus organiseerden wij de online managementconferentie Leading Together. Een driedaags interactief evenement met alle ruimte om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren. Bekijk hier de hele case

Digitale events zijn een geweldig alternatief voor live events. Het bespaart een hoop geld en tijd en ze hebben een minimale ecologische voetafdruk. Dankzij de nieuwste technieken zijn we in staat om jouw publiek achter hun laptop en telefoon volledige te betrekken bij jouw event.

Niels Janssen - Oprichter FX Agency