FX Inside | 4 minuten

Meet the team | Jelle Klumpenaar

Sterre van Vuuren01-11-2021

Say hi to Jelle! Concepter bij FX Agency. Jelle kan enorm goed zingen en dansen (dat hebben we gemerkt tijdens het teamweekend). Zijn passie voor muziek en mensen zet hij graag om in de concepten die hij ontwikkelt binnen FX. Wil je weten waar hij voor staat, wat hij het liefst in zijn vrije tijd doet en met wie hij graag een dagje zou willen ruilen? Lees dan snel verder!

Wat deed je voordat je bij FX kwam werken?

Dromen totdat het zover was… Ik heb drie jaar bij BNN gewerkt en ervaren hoe fijn het is om creatief bezig te zijn. Daarna besloot ik om BNN te verlaten voor het uitbouwen van mijn muziekcarrière en te freelancen. Ik wilde weten of mijn passie voor muziek groot genoeg was om er meer van te maken dan een hobby (yes it was!). Helaas moest ik daar vanwege gezondheidsredenen (tijdelijk) mee stopen. Vervolgens wist ik vrij snel wat ik wilde doen; mijn creatieve brein verder uitdagen, bij FX!

Wat ik heel erg fijn vind aan FX is dat hier heel erg mezelf kan én mag zijn. Ik hoef me niet anders voor te doen dan dat ik ben!

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Muziek maken! Ooit wilde ik daar mijn brood mee verdienen. Toen ben ik ook samen met wat vrienden een bandje gestart en speelden we (zowel live als op YouTube). Daarnaast vind ik persoonlijk contact met de mensen om mij heen heel belangrijk. De inzichten die ik meekrijg van een goed gesprek kan ik gebruiken in mijn werkzaamheden als concepter. Zo heb ik aan het begin van de Corona-periode met veel mensen gepraat om te kijken wat al dat thuiswerken met ze deed. Hier kon ik mijn concepten op aanscherpen; dat raster met 10 schermen met hoofdjes erin waren ze bijvoorbeeld zat. Toen ben ik gaan kijken hoe we dat anders konden doen.

Wat is het gaafste wat je ooit binnen FX hebt ontwikkeld? Kan je hier wat meer over vertellen?

Momenteel ben ik bezig met het uitwerken van de storylines voor de Certification Celebration van 2022 voor Top Employers (bekijk hier de vorige editie) en dat vind ik helemaal te gek! Ik geef antwoord op vragen als: Wat beleeft iedere deelnemer? Hoe ziet dit eruit? Hoe ga je van punt A naar punt B in de verhaallijn? Hoe ziet de setting eruit? Hoe beweegt de camera? Wat wordt er gezegd door de host?

Ik zou FX omschrijven als een hardwerkende gezellige Bonanza. Een plek waar je altijd welkom bent!

Als je een dag met iemand binnen FX mag ruilen? Wie zou dat zijn en waarom?

Ik zou graag een dagje willen ruilen met…. Lobke. Waarom? Omdat het me heerlijk lijkt om overal op een dag dingen te cheffen. Dan heb je ook daadwerkelijk het idee dat je écht iets gedaan hebt. Ik ben meer aan het bedenken en uitwerken, wat soms voelt alsof je niets gedaan hebt maar dat dat wel zo is.

Als je Lobke nu een vraag zou mogen stellen. Wat zou dat dan zijn?

Oeh, ik zou Lobke wel 10000 vragen willen stellen, maar voor nu: Als de 'tien-jaar-jongere versie van jezelf' een week bij je kwam logeren, wat zou het eerste zijn waar je je aan zou ergeren?

Heb jij een vraag voor Lobke (of een andere FX'er)? Laat het ons weten