B Corp

FX Agency is een gecertificeerd B Corp: hét keurmerk voor bedrijven die purpose net zo hoog in het vaandel hebben staan als profit. En daar zijn we maar wat trots op! Lees hier meer over onze reis en over de impact die we maken.

Wat is een B Corp?

De wereld telt zo’n 7.000 B Corps (Benefit Corporations): bedrijven die actief bijdragen aan een duurzame toekomst en voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en ecologische impact. Nederland telt inmiddels zo’n 211 B-Corps, een community met toonaangevende namen als Ben & Jerry’s, Patagonia en Dopper - en nu dus ook FX Agency.

Waarom is FX Agency een B Corp geworden?

In 2017 namen we voor het eerst onze HR-cultuur onder de loep door mee te doen aan Great Place To Work. Een wereldwijde stempel voor bedrijven die bekendstaan als goede werkgever. Dat inspireerde om verder te kijken: hoe kunnen we vooruit gaan zonder dat de wereld achteruit gaat? Wat geven we terug aan de maatschappij? Wat doen wij om de wereld elke dag een beetje mooier te maken? Het selectieproces van B Corp werd dé manier om te kijken hoe we op meerdere gebieden een positieve en duurzame impact konden maken.

Wat betekent dit voor mij als klant?

Van het doneren van een deel van onze omzet aan goede doelen tot het doen van vrijwilligerswerk: het stukje purpose zat altijd al in ons DNA. Nu is het een integraal onderdeel geworden van onze organisatie: van onze manier van werken, onze manier van denken en onze manier van zijn. Wij gaan altijd op zoek naar duurzame oplossingen om zo een stukje B corp naar elk event te brengen. Daarnaast nemen we het voortouw om te laten zien wat ook jij kunt doen om een duurzame impact te maken met een project. En dat gaat veel verder dan zorgen dat je geen plastic gebruikt of eten weggooit.

Wat betekent dit voor FX Agency in de toekomst?

Dat we elke dag blijven kijken wat we kunnen doen om het nóg beter te doen. Zo hebben we onlangs een nieuw beleid ingevoerd rondom duurzaam reizen en zijn we partner geworden van Make a Wish. FX Agency heeft als doel het creëren van herinneringen en ervaringen - nu en in de toekomst - en Make a Wish sluit daar perfect op aan. Met het behalen van de B Corp-status willen we bovendien anderen inspireren en stimuleren om digitale technologieën in te zetten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken – van klimaatverandering tot ongelijkheid.

4 redenen om ook B Corp te worden

Hoe meer bedrijven een B Corp zijn, hoe meer bedrijven deze visie zullen delen en dezelfde impact willen maken. Laten we elkaar blijven inspireren om samen de wereld een beetje mooier te maken. 

Uiteindelijk zal het niet langer meer een label zijn, maar een standaard.

Het B Corp-proces is een heel handig middel om kritisch naar je bedrijfsvoering te kijken. Het is een fijne, duidelijke manier om het duurzame aspect tot een integraal onderdeel te maken van je bedrijf, met duidelijke handvatten om mee aan de slag te gaan.

Wij vinden dat het de plicht is van ieder bedrijf om de wereld beter achter te laten voor de volgende generatie - die verwacht namelijk niet anders.

Dit is slechts het begin

Een B Corp word en blijf je niet zomaar. Elke drie jaar moeten we ons hercertificeren, waarbij de lat steeds hoger wordt gelegd. We zien de B Corp-certificering daarom niet als eindstation, maar als motivatie om onszelf te blijven verbeteren. We willen ons vooral inzetten op het inspireren en motiveren van anderen, door de goede ideeën die we hebben gaan delen en laten zien. Dat je als organisatie gaat nadenken over hoe je ook een positieve impact kunt maken. Dat lukt niet in één keer, maar je moet wat ons betreft vooral beginnen.

Impact maken, inspireren en in beweging komen: dat is waar het voor ons om draait. Meer weten? Lees meer over onze B Corp-status op B-Lab.