FX Inside | 4 minuten

Meet the team | Nils Bakker

Sterre van Vuuren16-02-2022

Volg je FX al voor een langere tijd? Dan ken je vast Nils Bakker wel. Nils begon vijf jaar geleden bij FX als Motion stagiair en heeft sindsdien z’n oude vertrouwde plekje op de Maliebaan niet verlaten. Wil je weten waarom Nils nog steeds bij FX zit, wat hij graag in z’n vrije tijd doet en met wie hij een dagje zou willen ruilen? Lees dan snel verder!

Er was eens... een Motion stagiair die het pand op de Maliebaan binnen wandelde...

Als je één project binnen FX gratis moet doen? Welk project zou dat dan zijn en waarom?

Oeh, tijdens mijn studie waren er drie richtingen die ik graag op wilde gaan. Gave sportmerken, automerken (jongens en auto’s dan weet je het wel ;) en festivals. Met de CUPRA Experience kon ik mijn voorliefde voor een sportief automerk helemaal kwijt. De CUPRA Experience is de toekomst van een digitale klantreis, waarbij de consumenten hun auto (grotendeels) digitaal kunnen ervaren en bestellen. Ingewikkelde optielijsten move over. There’s a new kid in town!

Hoe ben je bij FX terecht gekomen?

In april precies vijf jaar geleden, was ik op zoek naar een bureau waar ik stage kon lopen voor mijn opleiding Communicatie en Multimedia design. Ik wist nog niet precies wat ik wilde, dus was op zoek naar een plek met veel creatieve vrijheid. Tijdens mijn stage bij FX had ik het zo naar mijn zin dat ik hier ook ben afgestudeerd en eigenlijk heb ik de Maliebaan daarna nooit meer verlaten. Mijn werkplek wel, ik begon namelijk als Motion designer en ben nu 3d & technical artist en hou me ook veel bezig met nieuwe innovatieve ideeën binnen FX.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

In m’n vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk achter m’n scherm weg te blijven (mits ik natuurlijk zelf aan dingen aan het uitproberen ben op 3d vlak). Een rondje hardlopen of een stuk fietsen is ook iets wat ik graag doe. Lekker naar buiten, frisse lucht en genieten van de natuur. In de avonden speel ik graag bordspellen samen met een goed stel vrienden.

FX is een plek waar ik kan doen wat ik wil & waar ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

Hoe ziet je ideale weekend eruit?

Net voordat COVID-19 uitbrak, waren mijn vriendin en ik van plan om samen een roadtrip te maken door Italië met onze Fiat 500. Samen toeren met mooi weer is iets wat zeker mijn ideale weekend zou beschrijven. Lekker met 25/30 graden in de mooie natuur van Italië te bewegen of te rijden. Genieten van de omgeving en nieuwe plekken ontdekken. Dit staat ook zeker nog op ons bucketlist om (waarschijnlijk) deze zomer te gaan doen.

Links zie je een sfeerimpressie hoe ik het liefst mijn vakantie spendeer.

Als je een dag met iemand binnen FX mag ruilen, wie zou dat dan zijn en waarom?

Wanneer ik iemand binnen FX moet kiezen, dan zou ik wel met Remko willen ruilen. Remko werkt nog maar net bij FX en heeft hiervoor veel kennis op gedaan in de videobusiness, iets wat ook onderdeel is van mijn werk. Ik ben benieuwd waar hij momenteel aan werkt en hoe hij de eerste maanden bij FX ervaart.

Wat zou je Remko graag willen vragen?

'Welke technologische innovatie van de afgelopen 30 jaar hoop jij dat over 2 jaar niet meer bestaat, en waarom? (b.v. Netflix, Spotify, Internetbankieren, Internet, Smartphones etc.)'

Heb jij een vraag voor Remko (of een andere FX'er)? Laat het ons weten