FX Inside | 4 minuten

Onze reis naar ISO 27001 certificering

Tijs Moormann26-02-2024

We zijn enorm trots om aan te kondigen dat we onlangs het ISO 27001 certificaat hebben behaald, een belangrijke mijlpaal die niet alleen onze toewijding aan informatiebeveiliging onderstreept, maar ook mooie voordelen biedt voor onze klanten. Dit certificaat is het bewijs van onze inspanningen om een veilige omgeving te garanderen voor alle informatie die ons is toevertrouwd.

Voor onze klanten betekent dit:

✔️ Een hoger niveau van vertrouwen in onze diensten, wetende dat gegevens worden beschermd volgens internationale standaarden.

✔️ Verzekerd zijn van betere bescherming van gevoelige informatie.

✔️ Genieten van consistente en betrouwbare dienstverlening door onze gestandaardiseerde processen.

✔️ Voldoen aan compliance vereisten.

Het behalen van deze certificering was een diepgaand traject dat ons waardevolle inzichten en verbeteringen heeft gebracht, niet alleen in onze interne processen maar ook in de manier waarop we waarde en zekerheid kunnen bieden aan onze klanten.

Het vinden van de juiste balans

Als creatief bureau hechten we veel waarde aan vrijheid, vertrouwen en veiligheid in onze samenwerking. Deze waarden liggen ten grondslag aan alles wat we doen. Het integreren van de ISO 27001 normen in onze werkwijze was daarom een interessante uitdaging. Hoe behouden we onze creatieve en vrije bedrijfscultuur terwijl we voldoen aan strikte normen voor informatiebeveiliging?

We zijn deze uitdaging aangegaan door onze processen zorgvuldig te documenteren, met een focus op transparantie en efficiëntie. Dit heeft ons geholpen om een gestructureerde aanpak te vinden die niet alleen voldoet aan de eisen van de ISO 27001, maar ook recht doet aan onze bedrijfswaarden.

Reflectie en verbetering

Het traject naar de ISO 27001 certificering was voor ons een moment van reflectie. We ontdekten dat veel van onze processen al sterk in lijn waren met de normen van informatiebeveiliging. Dit was een bevestiging van de kwaliteit van ons werk en de zorg die we altijd al hebben besteed aan de veiligheid van informatie.

Tegelijkertijd bood het traject ons waardevolle inzichten in waar we nog verder kunnen verbeteren. Het heeft ons geholpen om onze processen rondom informatiebeveiliging te verfijnen en te versterken, wat uiteindelijk heeft geleid tot een nog hogere standaard van dienstverlening voor onze klanten.

Een solide basis voor creativiteit

Het bereiken van ISO 27001 certificering heeft ons geleerd dat structuur en creativiteit elkaar niet uitsluiten, maar juist kunnen versterken. Door een solide basis van informatiebeveiliging te hebben, kunnen we met vertrouwen innovatieve en creatieve oplossingen blijven bieden, wetende dat de veiligheid en integriteit van de informatie gewaarborgd blijft.

Trots

Het behalen van de ISO 27001 certificering is voor ons meer dan alleen een erkenning van onze inspanningen op het gebied van informatiebeveiliging. Het is een bevestiging van onze toewijding aan kwaliteit, veiligheid en de balans tussen vrijheid en structuur binnen ons creatieve bureau. We zijn trots op deze prestatie en zien het als een belangrijke stap voorwaarts om veilige, innovatieve en creatieve diensten te kunnen blijven leveren aan onze klanten.