FX Inspire | 3 min

Deloitte & FX Agency luiden nieuw tijdperk corporate events in met virtueel event

Persbericht

Op 24 juni vond Restart Europe plaats. Een innovatief online event georganiseerd door Deloitte dat ging over een herstart na de coronapandemie. Een periode waar innovatie en creativiteit een belangrijke rol zullen gaan spelen. Niet alleen de boodschap en inhoud van het event gingen hierover, ook de vorm van het event was representatief. De host, sprekers en kijkers van over de hele wereld kwamen samen in een virtuele studio. “We hebben op deze manier niet alleen met de inhoud, maar ook door het creëren van een digitale experience kunnen laten zien waar we als organisatie voor staan” aldus Carolien de Bont van Deloitte Center for the Edge.

Online event in virtuele studio

Het innovatieve, online event was een groot succes voor Deloitte. “We hebben een innovatieve virtuele broadcast neergezet waarmee wij onze boodschap hebben weten te bekrachtigen en onze relaties actief hebben weten te betrekken” aldus Maarten Oonk, Director Strategy bij Deloitte Center for the Edge EMEA. Honderden mensen van over de hele wereld kwamen samen in een virtuele ruimte. Bezoekers waren als avatar aanwezig in de zaal en hadden de mogelijkheid om vragen te stellen, handen op te steken en te applaudisseren via hun mobiel. 

Toekomst van corporate events

Volgens de crisismonitor van eventbranche.nl, dat onderzoek heeft gedaan onder tweehonderd organisaties, geeft 42% aan een online event te willen organiseren of al een event te hebben georganiseerd. Een onderzoek van Gartner schat in dat 60% van events en meetings online zullen plaatsvinden in 2024 vs. 25% in 2019. Dit merkt ook Niels Janssen, oprichter van FX Agency. “Door de recente ontwikkelingen in de wereld en de hierop volgende radicale verandering in de mindset van veel organisaties verwachten wij dat de eerste verschuiving naar vrijwel alles online, later dit jaar en begin volgend jaar verder gaat ontwikkelen naar een mix van online en live, zogenaamde ‘hybride events’. De doelstellingen van een event zullen meer leidend gaan zijn in de keuze van de vorm. FX Agency verwacht dat de toekomst van corporate events zal gaan veranderen door de nieuw verkregen inzichten en innovaties. ”Het komt nog regelmatig voor dat mensen voor twee dagen naar de andere kant van de wereld vliegen voor een conferentie, dit zie ik niet meer gebeuren. Zeker nu we weten dat een online conferentie net zo effectief kan zijn als een fysieke conferentie” voegt Niels Janssen daar aan toe. 

Combinatie van live en online 

“Gelukkig willen veel van onze opdrachtgevers met ons innoveren en iets bijzonders neerzetten. Dit is voor ons een belangrijke voorwaarde voor een samenwerking, maar dit levert nu in het bijzonder innovaties op waar we in de toekomst profijt van zullen hebben” vertelt Luuk van Liere, Art Director bij FX Agency. Het bureau richt zich de laatste tijd op online events sinds de start van de coronapandemie. “Wij zullen ons blijven doorontwikkelen om de juiste beleving te kunnen creëren voor zowel online, hybride en fysieke events. Door het inzetten van innovatieve oplossingen zoals een 3D omgeving waarin zowel de host, de sprekers, maar ook het publiek letterlijk plaatsnemen ontstaat er een setting waarmee iedereen, verspreid over de wereld, toch het gevoel heeft samen te zijn gekomen. Doordat de presentaties en de interactie met publiek in de virtuele omgeving plaatsvindt, wordt het een persoonlijke ervaring waarbij de deelnemer betrokken wordt bij het verhaal.” aldus Niels Janssen.