FX Inside | 3 minuten

Meet the team | Sander Hoeks

Sterre van Vuuren31-01-2023

¡Saluda a Sander! Motion graphic designer bij FX Agency. Een half jaar geleden verhuisde hij met zijn vriendin naar Barcelona en werkt daar nu remote. We spraken hem over de verschillen tussen Uutje en Barca, wat ‘ie in zijn vrije tijd uitspookt en met wie hij een dag zou willen ruilen.

Vertel eens, hoe ben je in Barcelona beland?

Eigenlijk door m'n vriendin. Zij is een tijdje geleden voor een buitenlandse stage naar Barcelona verhuisd. Ik heb haar regelmatig opgezocht en na haar studie wilde ze heel graag blijven. Dus toen heb ik (in goed overleg met FX) besloten ook dit avontuur aan te gaan. Gelukkig heeft FX mij de mogelijkheid gegeven om een tijdje remote te werken. En inmiddels voel ik mij een echte Spanjaard!

Sinds ik in Barcelona woon doe ik veel meer met m'n vrije tijd. Ik ga lekker naar het strand, uit eten en dompel mezelf echt onder in de cultuur van deze prachtige stad.

En je dagelijkse leven? Is dat enorm veranderd sinds je daar woont?

Sí, sin duda. De Maliebaan en Eindhoven zijn prachtige plekken, maar het uitzicht wat ik nu vanuit mijn werkruimte heb is niet te evenaren. Mijn dagelijkse leven kan je een beetje vergelijken met je ritme in de zomer. Het is langer licht dus je blijft gauw wat langer op. Ook regent het hier een stuk minder – dus ik ben veel buiten – en is het normaler om meer buiten de deur te eten.

Een (groot) verschil met Nederland: iedereen op kantoor (waar ik een bureau huur) is gek op siësta’s.. Ik ben daar nog niet helemaal wegwijs in, dus die sla ik vaak over..

Klinkt goed! Hoe zorg je voor de juiste balans tussen werk en je 'Spaanse' levensstijl?

Om niet te veel te missen van mijn leuke collega's ben ik regelmatig in Nederland te vinden. Zo ben ik (bijna) altijd aanwezig bij belangrijke meetings, zoals een update of bijvoorbeeld het kerstdiner. Daarnaast leven we natuurlijk in een fantastisch digitaal tijdperk. Via Slack, Google Meet en WhatsApp spreek ik mijn directe collega's dagelijks.

Hoe ziet een gemiddeld weekend er eigenlijk voor je uit?

In het weekend ga ik graag met m'n vriendin op pad, spreek ik af met mijn nieuwe vrienden en gaan we – onder andere – veel naar Bunkers del Carmel, Passeig del Born en La Alcobita (sla deze hotspots zeker niet over als je een keer naar Barcelona gaat).’

Overdag ben ik ook veel op het strand te vinden en de omgeving rondom Barcelona aan het ontdekken. Er is namelijk zoveel te zien en te doen. Zo heb ik bijvoorbeeld een nieuwe sport ontdekt: windsurfen!

Als je dag met iemand binnen FX mag ruilen, wie zou dat dan zijn en waarom?

Het lijkt mij erg gaaf om een dagje te ruilen met Fabian. Hij is altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in ons vakgebied, iets wat ik ook graag meer zou willen zijn. Je hoeft het maar aan Fabian te vragen en hij geeft direct een uitgebreid antwoord. Een wandelend vakboek.

Wat zou je Fabian graag willen vragen?

'Welke techniek of tool zou jij graag willen inzetten bij een van onze virtual events die we nog niet eerder hebben gebruikt?'

Heb jij een vraag voor Fabian (of een andere FX'er)? Laat het ons weten