Virtueel samenkomen

Het streamen van content naar een publiek dat niet fysiek aanwezig kan zijn is inmiddels gemeengoed.
Het delen van een boodschap op afstand kan op deze manier relatief eenvoudig opgezet worden, maar hoe zorg je ervoor dat het meer wordt dan alleen zenden? Hoe betrek je je publiek bij je verhaal ook als zij niet fysiek aanwezig kunnen zijn?

Om het publiek nog meer te betrekken, creëerden wij een virtuele omgeving. De aanwezige is dichter bij de content en maakt echt onderdeel uit van het verhaal. Hoe we dit gerealiseerd hebben lees je hieronder..

Iedereen samen in 1 virtuele ruimte

Verplaats jouw event van de fysieke wereld naar de digitale wereld. We creëren een virtuele ruimte die naadloos aansluit op jouw event, waarbij interactie met content en publiek mogelijk zijn ongeacht waar men zich ter wereld bevindt. Verander je publiek van anonieme passieve ontvangers naar actieve deelnemers met een gezicht en verhoog hiermee de betrokkenheid bij jouw verhaal.

Event Setup

We creëren een visualisatie van het online publiek en maken ze onderdeel van jouw event. Het online publiek wordt weergegeven op het scherm achter de host(s). Op deze manier ontstaat er een duidelijk beeld van alle aanwezigen en kan er interactie ontstaan tussen host, online publiek en eventueel fysiek aanwezig publiek.

Neem deel via je smartphone

Iedereen kan deelnemen en interacteren door middel van een smartphone. Creëer je eigen avatar door het toevoegen van je foto en persoonlijke informatie en geef jezelf een gezicht in de digitale wereld. Eenmaal deel van de wereld kan je vragen stellen, reageren op presentaties en deelnemen aan interactieve elementen alsof je fysiek aanwezig bent op het event.

Live interactie

Doordat het publiek visueel aanwezig is zijn er ook meer mogelijkheden voor het publiek en de host om de interactie op te zoeken. Online deelnemers kunnen emoticons delen, handen opsteken, of zelfs eigen content delen. Vragen beantwoorden of stellen kan per tekst, audio, of video. Net zoals bij facebook live streams kunnen er emoticons gegeven worden zodat de host, maar ook de rest van het publiek, ziet hoe het publiek reageert op wat er wordt verteld.

Nieuwsgierig?

Bij FX Agency hebben we jarenlange ervaring met het ondersteunen van corporates bij het opzetten van events en het creëren van creatieve content. We durven dan ook te stellen dat we als geen ander instaat zijn je te ontzorgen bij het opzetten van je (deels) virtuele event. We denken graag mee over de creatieve invulling van presentaties, video’s en het programma. We voorzien daarnaast ook in spreker begeleiding, crew en apparatuur. Nieuwsgierig naar onze aanpak? Neem contact met ons op en we vertellen je er graag alles over.

Innovatie en digitale interactie zit in ons DNA. Ons doel is een digitaal event te organiseren waarbij zowel het fysieke, als het online publiek onderdeel is van het event. Dit noemen we 'virtueel samenkomen'.

Niels Janssen - Founder FX Agency