Bartender Stories

Affligem
0

Uitdaging

Affligem daagde ons uit om een video concept te bedenken waarmee essentiële productinformatie over drie Affligem bieren effectief gecommuniceerd kon worden naar een specifieke doelgroep: barpersoneel. Affligem wilde niet alleen vertellen over hun rijke geschiedenis, maar ook de bijzondere smaken en serveermethodes van het bier. 

Insight

Barmannen en vrouwen zijn niet makkelijk te overtuigen. Om ze echt te bereiken met het  verhaal van Affligem besloot FX Agency te communiceren van barman tot barman.We vonden een Belgische barman die het verhaal van Affligem op de juiste manier kon vertellen. Het decor waar de rijke smaken werden gefilmd was de sjieke bar in het Pulitzer Hotel in Amsterdam 

Deliverables

We ontwikkelde drie korte video’s voor de Blond, Triple en Dubbel bieren. In elke video vertelde de barman of -vrouw over de geschiedenis, tap wijze, ingrediënten en de wijze waarop de bieren de zintuigen prikkelen. De video's hebben een luxueus maar toch toegankelijke gevoel dat voldoet aan de standaarden van het Affligem merk.