Product lancering: MetaRide

Asics
0

FX Agency hielp ASICS met de Europese lancering van hun gloednieuwe hardloopschoen: de MetaRide. Alhoewel hardloopschoenen komen en gaan was dit niet ‘zomaar’ een lancering. Met de MetaRide beloofde ASICS de hardloop ‘scene’ een echte ‘game changer’,  een schoen die hardlopen voor altijd zou veranderen . Hardlopers, influencers en vertegenwoordigers van sportwinkels vanuit heel Europa vlogen naar Portugal om de ASICS ‘flagship’ schoen te zien, voelen en testen. Het was onze missie om deze influencers middels een kick-off event om te toveren tot MetaRide ambassadeurs.

 Er was veel te vertellen over de MetaRide. Zoals de voordelen, eigenschappen en de innovatieve reis die nodig was om deze speciale schoen te ontwikkelen. Tijdens de plenaire sessie kwam dit allemaal aanbod, maar we wilde de bezoekers We wilden de bezoekers voordat ze binnenkwamen meenemen op de reis door hun zintuigen te prikkelen. We hebben het innovatieve verhaal verhaal verteld bij de entree zonder gebruik te maken van woorden, maar met een audiovisueel spektakel. 

Nooit meer stoppen

We lieten de bezoekers eerst door een lange donkere hal lopen: “the Endless corridor”. Het stond representatief voor één van de MetaRide’s belangrijkste voordelen: Langer hardlopen met minder energie. De bezoekers voelde de endorfines op hun top; de behoefte om door te rennen terwijl het buiten donker wordt, een oneindige horizon, passerende lichten, alleen jij en je ‘runners high’. 

Prototype ruimte

De volgende stap in de reis was de prototype-ruimte die moest laten zien dat de MetaRide niet in één dag ontworpen is. Het proces was lang en authentiek. Dit wilde we laten zien door inkijk te geven in de ASICS’ design studio. Blauwdrukken van de Metaride schoen, stukken stof en gels. Een realistische weergave van de echte studio waar de MetaRide ontworpen is. 

De grote onthulling 

En natuurlijk het moment waar iedereen op heeft gewacht: de onthulling. Bombastische muziek, prachtige visuals, een lichtshow en zelfs een zwevende MetaRide schoen. We zorgde voor sensationele onthulling, want dat is waar we van houden.