Deloitte Responsible Business Summit

Deloitte

Verantwoord ondernemen is het modewoord van het laatste decennium. Zorg dragen voor je bedrijf gaat gepaard met zorg voor je mensen én de planeet. Onze klant Deloitte is al jaren een expert op dit gebied. Maar als het aankomt op storytelling en ervoor zorgen dat de boodschap echt blijft hangen, heb je een evenement nodig dat larger than life is. Dat is waar wij om de hoek komen kijken.

Een groene locatie

De Responsible Business Summit van 2023 stond in het teken van creativiteit en innovatie. Om de beoogde doelstellingen te bereiken, moesten we onze klant uitdagen - en buiten de gebaande paden denken. Want hoe krijg je anders 55 senior business leaders van de grootste bedrijven in Nederland op de Summit? 

Allereerst moesten we onze locatie strategisch kiezen. We kozen voor het Bimhuis in Amsterdam, vlakbij het Centraal Station. Niet alleen vanwege het gemak, maar ook vanwege de duurzaamheid. Elk aspect van het evenement werd groen: van de keuze van materialen tot het beheer van hulpbronnen. We wilden dat het publiek vanaf het moment dat ze de locatie binnenkwamen, ondergedompeld zou worden in het thema. Dus hebben we de ruimte aangekleed met inspirerende quotes en verhalen, met een gigantisch kompas in het midden van het podium - een symbool van onzekere tijden.

Persoonlijke verhalen en open dialogen

Om de toon te zetten voor het evenement, moest de opening echt speciaal zijn. En dat hebben we gedaan: dankzij de magie van muziek. Een symfonische opening met orkest zorgde voor een indrukwekkende start en hield het publiek vanaf de eerste seconde in zijn greep. In plaats van traditionele keynote-sprekers kozen we voor persoonlijke verhalen en open dialogen. Dit om alle bezoekers - voornamelijk leden van de boardroom en executive committees  - bij de discussie te betrekken. Door niet alleen te luisteren,  maar ook hun eigen verhalen te delen.

En niet alleen kregen we waardevolle inzichten door open en eerlijke gesprekken te voeren, we lieten ons publiek ook deel uitmaken van het evenement - in plaats van er alleen maar naar te kijken. Om gedragsverandering te stimuleren, sloten we af met een interactieve bijeenkomst. Een moment om na te denken over het onderwerp en te bespreken hoe je verantwoord ondernemen kunt integreren in je dagelijkse professionele inspanningen.

Meeslepende ervaring

Het belangrijkste doel van de Responsible Business Summit was om alles te laten draaien om kansen. Om een significante positieve impact te hebben voor alle betrokken bedrijven en om leiders in staat te stellen en te inspireren om de volgende stappen te zetten in de richting van verantwoorde besluitvorming. En dat is gelukt.

  • Deloitte Responsible Business Summit werd een meeslepende ervaring die resulteerde in een verschuiving in het gesprek en de perceptie ten opzichte van het thema verantwoord ondernemen.
  • Dankzij een interne livestream werden honderden Deloitte-collega's betrokken die niet persoonlijk aanwezig konden zijn. 
  • Enquêtes na afloop van het evenement wezen uit dat de deelnemers niet alleen weggingen met theoretische kennis; ze vertrokken met nieuwe ideeën, waardevolle contacten en een hernieuwd gevoel van doelgerichtheid. 

Bovendien voelden ze zich niet slechts een passieve toeschouwer; ze voelden zich echt betrokken bij de boodschap die we probeerden te vertellen. En dan is ons doel bereikt!