Take the Space!

TomTom

De eerdere awardshow van de hackathon in 2022 viel goed in de smaak; als gevolg vroeg TomTom wederom onze hulp bij het organiseren van dit terugkerende event. Wij tilden het concept naar een hoger niveau met een nieuwe, buitenaardse virtuele studio. Je leest er alles over in deze case!

De Hackathon in het kort

De Hackathon van TomTom is een bedrijfsbreed bottom-up innovatieprogramma.  Het geeft alle TomTom-ers de tijd en ruimte om samen te werken met collega’s en ideeën om te zetten in een daadwerkelijke Proof of Concept tijdens de hackweek. Aan ons de taak om een onvergetelijke finaleshow te realiseren waar de tien beste teams hun idee presenteren aan de jury. Slechts één team wint de hoofdprijs!

Virtuele studio in een buitenaards jasje

Om een optimale beleving te creëren, ontwikkelden we een virtuele studio die de mogelijkheid bood om verhalen te vertalen naar onvergetelijke ervaringen. Door het toepassen van de nieuwste technieken staken we ‘m in een buitenaards jasje: het publiek waande zich namelijk in de ruimte. Honderd mensen vanuit alle uithoeken van de wereld navigeerden naar onze virtuele studio om de eindresultaten van collega’s te bewonderen en getuige te zijn van de prijsuitreiking. Niet in een sfeerloos zaaltje achteraf, maar een inspirerende setting waarin deelnemers het digitale podium grepen om hun creatieve ideeën te pitchen. Tussendoor werden ze getrakteerd op allerlei entertainment, waaronder een DJ-performance in een draaiende booth. Het talent en enthousiasme spatten van het scherm.

Lovende reacties

Bezoekers waren niet uit de virtuele studio weg te slaan. TomTom ontving de ene na de andere lovende reacties van haar medewerkers. Enkele maanden na dato wordt er in de wandelgangen van TomTom nog steeds nagepraat over het event: dan weet je dat het écht een succes was!