FX Inside | 3 minuten

Meet the team | David Raijmakers

Sterre van Vuuren14-01-2022

Say hi to David! Developer & Producer bij FX Agency. David is buiten FX veel aan het klussen in zijn nieuwe huis & ondertussen aan het genieten van ouwe hitjes. Wil je weten hoe hij bij FX is gekomen, wat hij in z'n vrije tijd doet en met wie David graag een dagje zou willen ruilen? Lees dan snel verder!

Baby, I'm just gonna shake, shake, shake, shake, shake. I shake it off, I shake it off (Whoo-hoo-hoo)

Waar kunnen we jou 's nachts voor wakker maken? Wat is jouw guilty pleasure?

Je kan me niet blijer maken dan met gouwe ouwe hitjes, 'Hazes is basis'. Toen ik mijn Spotify Wrapped zag eind december was dit ook wel erg duidelijk. Bij Development kennen ze mijn foute afspeellijst met onder andere Taylor Swift als geen ander. Maar het nummer wat echt mijn all time favoriet is, is 'Lay All Your Love On Me' van ABBA.

Mijn andere guilty pleasure is pannenkoeken. Hier kan je mij 's nachts altijd voor wakker maken. Wil je echt punten scoren dan doe je er kaas en spek op (zonder stroop!). Op mijn verjaardag mocht ik altijd kiezen wat ik wilde eten, je raadt vast al wat mijn keuze was. Ik ben zo'n pannenkoekenfreak dat mijn vader op een regenachtige dag in Venetië (onder de moterkap!) mijn lievelingsmaaltje aan het maken was.

Hoe ben je bij FX terecht gekomen?

Voordat ik bij FX begon, werkte ik samen met Tijs en Robin bij een ander bedrijf in Utrecht. Tijs besloot om te veranderen van baan en heeft ons uiteindelijk gevraagd om ook bij FX aan de slag te gaan. Nu werken we alweer een aantal jaar met veel plezier samen en is mijn rol alleen maar aan het groeien.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Nou momenteel kan ik mezelf wel een echte "klusser" noemen. Vier maanden geleden heb ik samen met mijn vriendin een klushuis gekocht en we zijn het nu helemaal aan het renoveren (thanks to mijn vader die alles weet).

FX is een bedrijf waar je altijd je ei kwijt kan, waar ontwikkeling voorop staat en ik me thuis voel.

Wat is het gaafste wat je ooit hebt gemaakt binnen FX?

By Far de open dag van Inholland, omdat dit mijn eerste job was als producer. Hierbij stonden we voor veel uitdagingen met een korte uitwerktijd. Tijdens de open dag kregen opleidingen een plek in een online omgeving en aan de hand van video's, praktische informatie en chatmogelijkheden konden de studiekiezers alle informatie ontvangen. Sfeer proeven op locatie? Ook dat was digitaal mogelijk! #trots

Wat staat er nog op je (persoonlijke) bucketlist?

Twee jaar geleden (net voor Corona) is mijn broer letterlijk naar de andere kant van de wereld verhuisd. Door de strenge coronamaatregelen in Australië ben ik daar (helaas!) nog niet geweest. Ik zou graag een paar maanden door het land willen reizen en met hem zijn. Kijken wat hij daar heeft opgebouwd en onderdeel worden van zijn Australië avontuur. Het is toch je familie hé ;) Ik hou sowieso enorm erg van reizen dus er staan nog wel wat tripjes op de planning!

Als je dag met iemand binnen FX mag ruilen, wie zou dat dan zijn en waarom?

Het lijkt mij wel heel erg gaaf om een dagje te ruilen met Nils (ja zonder e). Nils maakt zulke vette dingen en ik zou graag willen weten hoe dat stand komt. Daarnaast zou ik ook wel wat meer willen weten wat Nils graag in zijn vrije tijd uitspookt en hoe het is om hier als stagiair te beginnen en zo een baan uit je stage te slepen.

Wat zou je Nils graag willen vragen?

'Als je één project gratis moet doen, welk project zou dat dan zijn en waarom?'

Heb jij een vraag voor Nils (of een andere FX'er)? Laat het ons weten