Loading...

Hybride Events

Hybride events, één van de grootste trends in de evenementenbranche. Het beste van twee werelden. De sfeer, het samenkomen en elkaar fysiek ontmoeten op een Live event. Met daarnaast het grote bereik en de vele mogelijkheden van een Online event. Bij een hybride event spreken we van een fysieke bijeenkomst, waar zowel online - als fysiek publiek aan deelneemt. ‘Dus ieder event kan getransformeerd worden tot hybride event?’ Precies!

Hybride events bieden je de mogelijkheid om je bereik enorm te vergroten. Internationale gasten hoeven geen verre reizen meer te maken, maar kunnen gemakkelijk online deelnemen. Dat biedt ook de optie om online bezoekers alleen uit te nodigen voor onderdelen die voor hen relevant zijn. Daarbij geldt dat zowel de fysieke - als de online bezoeker een dynamische, interactieve event ervaring zal beleven. Een onvergetelijke ervaring voor iedereen.

Een dynamische en interactieve ervaring voor al je bezoekers, fysiek en online.

Interactie

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: interactie en betrokkenheid is essentieel bij een event. Zowel voor de fysieke bezoeker als de online bezoeker is interactie mogelijk. Tijdens het event geldt dat de fysieke bezoeker het event vanuit het publiek bekijkt en zijn of haar smartphone gebruikt voor interactie. De online bezoeker bekijkt het event via de livestream op zijn of haar computer, en kan zowel via desktop als mobiel interactie voeren. Bij een hybride event zorgen we er altijd voor dat beide bezoekers zich betrokken voelen!

Breakouts

Het inrichten van een dynamisch programma is van groot belang voor een event. We kunnen gemiddeld zo'n twintig minuten naar één persoon luisteren voordat we onze aandacht verliezen. Het is dus aan te raden om je even in te delen in plenaire - en niet-plenaire onderdelen. Bij een hybride event is ook dit geen enkel probleem. Fysieke bezoekers worden verdeeld in fysieke ruimtes, binnen de eventlocatie. De online bezoekers worden verdeeld in digitale breakout rooms. Beide bezoekers zijn dus in staat om in kleinere groepen discussie te voeren, workshops bij te wonen of niet-plenaire onderdelen te volgen.

One platform to rule them all

Ons eventplatform reply.live, brengt jouw event tot leven. Met individueel afgestemde content, interactie, visuele storytelling en een gepersonaliseerde eventpagina bieden we gebruikers een unieke beleving. Ontketenen we de kracht van data. Veranderen we bezoekers in deelnemers.

Met hybride events breng je het beste van twee werelden samen!

De voordelen van Hybride op een rij

  • Oneindig veel bezoekers. Door een event ook online uit te zenden, kan er een veel grotere groep je event bijwonen.
  • Unieke ervaring. Voor zowel de fysieke - als de online bezoeker creëer je een unieke ervaring.
  • Milieubewust. Iedereen hoeft veel minder te reizen, te vliegen, te rijden om aanwezig te zijn. Goed voor het onze aarde en budget over om aan andere zaken te besteden.

Voordelen genoeg! Maar let wel: een succesvol hybride event is veel meer dan alleen een livestream. Er komt meer bij kijken om je publiek gedurende het hele event geboeid en betrokken te houden. Daarnaast speelt ook techniek een belangrijke rol. Op beide fronten bieden we volledige ondersteuning en helpen we je graag om jouw event tot een succes te brengen.

Samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam gingen wij op zoek naar de perfecte opening van het academisch jaar. Een opening waar studenten, medewerkers en iedereen die dat wilde bij konden zijn en die aansloot bij de situatie van vandaag. In vorm en inhoud.

Bekijk hier de case