Virtuele Events

Geef je publiek een unieke ervaring en haal het maximale uit je online event. In een virtueel event komen sprekers, content, publiek en interactie in één visuele omgeving samen. Hoe die omgeving eruit ziet bepaal je zelf. Presenteer in één van onze virtuele studio's of creëer je eigen venue op maat. Wat je wens ook is, we weten een echt ‘live’ gevoel na te bootsen voor je publiek.

Wat is een virtueel event? 

Een virtueel event is een vorm van een online event die helemaal naar jouw wens is aan te passen. Dus kun je niet met je publiek samenkomen in een studio? Ok, dan doen we het event toch op het topje van de Eiffeltoren. Of in een 3D wereld, 360 graden video of wat je maar wilt. We hebben zelf de technologie ontwikkeld om jouw event virtueel plaats te laten vinden. En interactie is zo makkelijk als een berichtje sturen met je smartphone, via onze zelf ontwikkelde applicatie reply.live.

Virtuele studio op maat

Omdat we de technologie voor onze virtuele studio's zelf ontwikkeld hebben, kunnen we ze zelf ook naar hartelust aanpassen. Zo voegen we je logo, huisstijl kleuren, lettertype etc. toe. Alles dat zorgt voor herkenbaarheid bij het publiek. Wil je meer? Dat kan ook. We kunnen elke omgeving creëren die je wenst mét ruimte voor je publiek. Het perfecte virtuele podium voor sprekers, een professionele tafeldiscussie vanuit je thuiswerkplek, inbellende gasten, een award show, you name it. Daarnaast zijn we ook ervaren in het adviseren welke setting het beste bij je doelstelling en event passen. Presenteer in onze FX Virtuele Studio die we aanpassen naar jouw huisstijl, of we ontwikkelen een studio op maat.

Elk jaar organiseert Deloitte een inspirerend evenement voor haar medewerkers. Tijdens het evenement worden relevante ontwikkelingen in de maatschappij besproken en wordt er vooruit geblikt op de toekomst. Dit jaar voor het eerst helemaal digitaal. Live uitgezonden vanuit onze virtuele studio.

Bekijk de case hier

Dichter bij de ‘echte ervaring’ kom je niet: met virtuele events zijn mensen écht aanwezig bij een échte bijeenkomst, vanuit bijvoorbeeld hun thuiswerkplek. Het publiek kan op meerdere manieren interactie hebben met spreker, host of andere kijkers. Ze kunnen vragen stellen, stemmen, en content delen. Gemakkelijk vanuit welke locatie dan ook, via hun eigen smartphone.

Niels Jansen - Oprichter FX Agency

Interactie met je publiek

Één van de meest gehoorde vragen rondom online events is hoe je zorgt voor een echte event ervaring; het gevoel of je er echt bij was. Met een virtueel event komen we daar zo dichtbij als maar kan. Zo nemen deelnemers plaats als virtueel publiek, middels avatars. Dat zijn karakters in het publiek die de gebruiker zelf kan aanpassen door bijvoorbeeld een profielfoto te uploaden. Ze bieden de optie om uit eigen naam/gezicht een vraag te stellen of te reageren (met een duimpje omhoog bijvoorbeeld) die voor iedereen zichtbaar is op de livestream. Het publiek is écht daar en écht samen.

Setup & Locatie

Sprekers op een virtueel event kunnen vanuit iedere locatie deelnemen, bijvoorbeeld door vanuit huis in te bellen. Maar voor het beste resultaat brengen we de sprekers samen in een studio, zoals in onze eigen FX opnamestudio in Utrecht. Ze staan zo in direct contact met de host en eventmanagers die de livestream van A tot Z verzorgen. Ook als het gaat om het helpen van de sprekers om hun verhaal live goed te kunnen doen. Heb je een programma met meerdere sprekers en break-out sessies? Geen probleem! Via onze control room navigeren we deelnemers naar verschillende sessies en ruimtes voor een makkelijke en gebruiksvriendelijke guest journey. 

Virtuele events zijn perfect voor organisaties die alles uit een online event willen halen. Wat ons betreft is dit de toekomst van zakelijke events.

Luuk van Liere - Art Director