Apps, platformen & websites

Applicaties, online platforms en websites zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zo ook in binnen corporate communicatie. Of het nu gaat om informatievoorziening, het versimpelen van een (bedrijfs)proces, een AR experience of het visualiseren van data. Wij nemen je graag in vier stappen mee door het proces van eerste idee, naar eerste gelukkige gebruiker.

In vier stappen gaan we van eerste idee naar eerste gelukkige gebruiker. Zo veranderen we digitale dromen in werkelijkheid.

Denk vanuit je doel

De belangrijkste eerste stap in de ontwikkeling van een applicatie, website of online platform, is het bepalen van je doelstellingen. Welk doel moet het behalen? Wat wil je dat jouw eindgebruiker gaat doen, leren of ervaren? Om dat specifiek te maken, is niet altijd even makkelijk. We helpen je dan ook graag bij deze eerste stap, waarbij we - op basis van jouw input - samen de doelstellingen bepalen en een heldere briefing kunnen samenstellen. Op basis daarvan ontstaan de requirements voor jouw app, website of platform.

Functioneel Ontwerp

Net als bij het bouwen van een huis, maak je ook bij een online platform of applicatie eerst een soort bouwtekening. Je begint dus niet meteen met bouwen, maar werkt eerst alle ideeën uit in functionele ontwerpen, oftewel wireframes. Hierin is nog niks opgemaakt of werkend, maar de wireframes geven wel een goed beeld van de inrichting en (on)mogelijkheden. In meerdere rondes worden deze wireframes aangescherpt, totdat je helemaal tevreden bent.

Ontwikkeling en Creatie

Als het functionele ontwerp staat als een huis, wordt het tijd om jouw app, website of het platform tot leven te laten komen. Wij ontwerpen alles in de gewenste look and feel van jouw merk, organisatie, event of product en ook andere elementen (zoals beeldmateriaal) worden in deze fase toegevoegd. Ook hier vinden verschillende feedback rondes plaats, waarbij het ontwerp nog weer aangepast kan worden naar jouw wensen. Sluit dat opnieuw helemaal aan bij jouw vraag, dan gaat Team Development aan de slag om het te bouwen. In bovenstaande video zie je de uitwerking van de 'Amstel Bottle Configurator' applicatie, waarbij gebruikers zelf een flesje konden ontwerpen.

Test, 1, 2, 3…

Het testen van een applicatie, website of platform is cruciaal. Je wilt zowel een gebruikerstest doen (Is het logisch? Begrijpt de gebruiker wat hij of zij moet doen?) als een test op verschillende apparaten (Werkt het op alle type tablets, desktops en smartphones?). In uitgebreide testrondes zorgen we dat alle bugs verholpen worden en jouw app, website of platform perfect werkt. Nu alle fases doorlopen zijn is het tijd om live te gaan!

Op de afbeelding zie je de Heineken® Blade App. Download de App en ervaar zelf hoe leuk en eenvoudig AR werkt!
Google Play Store of in de Apple App Store