Online Events

Alles voor een succesvol online event

Steeds vaker kiezen bedrijven voor het organiseren van een online event. Logisch, want online events bieden een hoop nieuwe mogelijkheden en zijn een toegankelijk instrument voor kennisdeling, verbinding en community building. Een paar voordelen: een online event is op korte termijn te realiseren, je bent niet gebonden aan een fysieke locatie en je kunt in een keer een grote groep mensen bereiken.

Content & Programma 

Een online event draait om het vertellen van een verhaal. Om je verhaal op een goede manier over te brengen, heb je een afwisselend programma nodig met afwisselende en visueel aantrekkelijke content. Zo houd je de aandacht erbij. Belangrijk, want de aandacht verslapt online nog sneller. Als wij een online event organiseren zorgen we voor een digitale event journey, een afwisselend programma, aantrekkelijke content en mogelijkheden tot interactie: zo ontstaat de juiste flow voor je event.

Interactie & Communicatie

Wanneer je wordt betrokken bij een verhaal of er zelf onderdeel van bent, onthoud je de boodschap beter. Omdat het publiek bij een online event vaak thuis naar een scherm zit te kijken, is interactie des te belangrijker. Zo maak je van een passieve kijker een actieve deelnemer. Ook hiervoor zijn talloze manieren om dit op een effectieve wijze te doen. Bijvoorbeeld door input bij je kijkers op te halen, door breakouts en brainstorm te faciliteren, je bezoekers met elkaar te laten netwerken tijdens een virtuele koffiebreak, of door samen met je publiek een product te onthullen door middel van gamification. FX Agency doet dat met Reply.live, een interactieve applicatie die jouw publiek onderdeel maakt van je verhaal.

Locatie & techniek

Last but not least: locatie en techniek. Beiden ontzettend belangrijk om je online event tot een succes te maken. Technologie leidt vaak tot onnodige zorgen. Wij nemen die zorgen weg, vanuit welke uitzendlocatie dan ook. Zo verzorgen we de livestream, richten we interactieve modules in voor optimale betrokkenheid en navigeren we deelnemers van een plenaire sessie naar break-outs zodat zij een naadloze guest journey ervaren. Over de locatie kunnen we kort zijn: alles kan! Vanuit onze FX Studio, een eventlocatie naar keuze, of onze eigen virtuele studio die we helemaal kunnen aanpassen naar jouw wens.