Opening Academisch Jaar

Erasmus Universiteit Rotterdam

Het academisch jaar aftrappen op een manier die past bij de huidige tijd en situatie. Samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam gingen wij op zoek naar de perfecte opening. Een opening waar studenten, medewerkers en iedereen die dat wilde bij kon zijn en die aansloot bij de situatie van vandaag. In vorm en inhoud.

Ongelofelijk veel studenten, medewerkers en vrienden van de universiteit keken online mee naar de opening. Daar ben ik echt heel blij mee!

Rutger Engels (Rector Magnificus EUR)

Anderhalf uur geboeid

Om de opening écht interessant te maken voor studenten, medewerkers en vrienden van de universiteit stelden we een afwisselend en uitdagend programma samen. In de anderhalf uur durende show stonden maatschappelijke uitdagingen centraal en werd gefocust op de verbinding tussen universiteit en stad.

De ruim 9500 kijkers werden actief betrokken en sprekers werden afgewisseld met muziek en dans. Het event was volledig hybride dus of je nu meekeek vanuit de zaal of het computerscherm, je hoefde je geen moment te vervelen.

Actief deelnemen vanuit je luie stoel

Dat het evenement thuis, vanuit je luie stoel, kon worden gevolgd betekende niet dat het publiek geen rol speelde. Met onze eigen event applicatie reply.live kon iedereen live vragen stellen en zorgden we daarnaast voor interactie tussen sprekers en publiek.

Zo houden we de fysieke- en online bezoekers betrokken en veranderen we kijkers in deelnemers.

Lees hier meer over reply.live

Ik vond het echt een opening die bij deze tijdsgeest hoort en heb van begin tot eind genoten!

drs. Roelien Ritsema van Eck (Lid CvB EUR)